Kunstenaars stellen atelier open voor project 'Inside Aut'

In De Zwarte Panter loopt ­momenteel de expo Inside Aut. Hiervoor stelden negen kunstenaars, 9 kunstenaars waaronder Nel Aerts, Bart Van Dijck, Nick Andrews en Nadia Naveau, hun atelier open voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS). Twee maanden lang konden de mensen van vzw van (W)onderweg zo één dag per week in kleine groepjes proeven van het kunstenaarsbestaan. Het resultaat van en de verhalen over hun samenwerking zijn hartverwarmend.

De negen kunstenaars die hieraan meewerkten, gaven de mensen van (W)onderweg een inkijk in hun wondere wereld en vice versa. Vertrouwde paden werden daarvoor aarzelend verlaten, er volgde een proces van loslaten en toelaten en zo schreven ze samen een nieuw verhaal dat vorm kreeg in deze tentoonstelling.

De Zwarte Panter bestaat dit jaar vijftig jaar en vzw (W)onderweg viert zijn twintigste verjaardag. Deze unieke samenwerking is dan ook de kers op hun verjaardagstaarten. Wie het resultaat graag met eigen ogen gaat bewonderen, kan nog tot 4 maart terecht in de galerie.

inside aut (w)onderweg kunst autisme ASS beperking zwarte panter kunst